Bodytec: De moderne manier van trainen

Bodytec is een moderne, efficiënte benadering van fitness die niet alleen tijd bespaart, maar ook super goede resultaten biedt. Met slechts 20 minuten per sessie krijg je de kans om fitter, slanker en sterker te worden, alles onder professionele begeleiding.

Bodytec maakt gebruik van geavanceerde elektrostimulatie (EMS) om optimale trainingseffecten te behalen. Dit innovatieve systeem biedt niet alleen de mogelijkheid om in recordtijd je fitnessdoelen te bereiken, maar zorgt ook voor een veilige en persoonlijke aanpak. Dit maakt het perfect voor zowel de gevorderde sporter als de beginner die nog moet beginnen met zijn of haar fitnessreis.

Wat is Bodytec?

Bodytec is een revolutionaire trainingsmethode die Elektro Musculaire Stimulatie (EMS) gebruikt om effectief en efficiënt jouw hele lichaam te trainen. Dankzij EMS worden alle grote spiergroepen gelijktijdig geactiveerd, wat zorgt voor een volledige workout in slechts 20 minuten – dit staat gelijk aan drie uur krachttraining in de sportschool.

Bodytec

Traditionele Fitness

20 minuten

180 minuten (3 uur)

EMS-gebaseerd

Gewicht & apparatuur

Volledig lichaam

Afzonderlijke spiergroepen

Trainer begeleiding

Zelfstandig of trainer optioneel

Tijdens een Bodytec trainingssessie is er altijd een deskundige trainer aanwezig die toeziet op de juiste houding en intensiteit van de elektrische impulsen, wat zorgt voor maximale veiligheid en effectiviteit.

Trainingen zijn uitsluitend op afspraak beschikbaar – meld je aan voor een gratis proefles en ervaar het zelf!

Wat kunnen deelnemers verwachten tijdens sessies?

Bij een bezoek aan Bodytec Studio kun je een compacte, maar zeer intensieve trainingssessie verwachten. Elke sessie, die slechts 20 minuten duurt, wordt jou een complete body workout geboden. Dit wordt mogelijk gemaakt door elektrische impulsen die alle spiergroepen simultaan stimuleren. Zo wordt je tijd optimaal benut en de effectiviteit van je workout gemaximaliseerd.

Wanneer je arriveert voor jouw training, word je voorzien van een speciaal setje onderkleding en een vest met elektroden. Deze zijn aangesloten op de geavanceerde Miha Bodytec machine. Jouw persoonlijke trainer, die altijd gekwalificeerd en ervaren is, zal de sessie begeleiden. Hij of zij volgt nauwgezet jouw voortgang en past het trainingsprogramma aan jouw behoeften aan.

Persoonlijke afstemming van trainingen

De Bodytec trainingen bij onze studio's worden zorgvuldig en individueel afgestemd op jouw niveau en persoonlijke doelen, ongeacht of je een beginner bent of een topsporter. Dit proces begint met een persoonlijke intake om eventuele blessures of aandoeningen te bespreken, waarna jouw trainingsschema hierop wordt aangepast om de veiligheid en effectiviteit te verhogen.

Blessurepreventie en doelgerichte training

De EMS-training van Bodytec is een veilige optie voor mensen met bestaande blessures of beperkingen, omdat het een lage impact heeft op gewrichten. EMS-training wordt al decennialang ingezet in de fysiotherapie voor de behandeling van spierblessures en om herstel na operaties te bevorderen.

Met EMS-training worden de spieren van acht grote spiergroepen simultaan gestimuleerd, wat een sterker lichaam bevordert en pijnklachten kan verminderen. Deze methode maakt intensieve krachttraining voor of na de sessies overbodig en verkleint daarmee het risico op nieuwe blessures.

Blessurepreventie en doelgerichte training

Bij Bodytec Studio begrijpen we hoe essentieel een veilige en doeltreffende training is, zeker als je kampt met blessures of beperkingen. Onze speciaal ontwikkelde Bodytec training heeft een lage gewrichtsbelasting, en is daardoor uiterst geschikt voor mensen die hun kracht willen opbouwen zonder risico's.

EMS training, oftewel Elektro Musculaire Stimulatie, wordt al meer dan dertig jaar in de fysiotherapie ingezet. Deze beproefde methode helpt niet alleen bij de behandeling van spierblessures, maar ook ter ondersteuning van revalidatie na operaties.

Interessant om te weten is dat tijdens een Bodytec sessie elektrische impulsen de acht grote spiergroepen gelijktijdig activeren. Dit draagt bij aan:

  • Het versterken van het lichaam
  • Het verminderen van pijnklachten
  • Het voorkomen van verdere blessures

Effectief trainen zonder intensieve krachttraining is mogelijk met Bodytec, waardoor je de voordelen ervaart zonder ongewenste belasting. Plus, het biedt uitkomst bij rugpijn en bevordert een algehele spiertonus, wat cruciaal is voor zowel blessurepreventie als het behalen van persoonlijke trainingsdoelen.

Wetenschappelijke onderbouwing en positieve resultaten

De effectiviteit van EMS-training is niet enkel anekdotisch; het is wetenschappelijk onderbouwd. Jarenlange studies hebben de voordelen van deze geavanceerde weerstandstraining bevestigd. In het bijzonder is de apparatuur van Miha Bodytec, een toonaangevend Duits merk, gebaseerd op uitgebreid onderzoek en zorgvuldige tests, hetgeen de betrouwbaarheid en doeltreffendheid van elke trainingssessie ondersteunt.

Tijdens een EMS-training worden grote spiergroepen van het lichaam maximaal uitgedaagd door veilige elektrische impulsen. Deze techniek zorgt ervoor dat je snel kracht opbouwt en spieren ontwikkelt, en dat allemaal binnen slechts 20 minuten per sessie. De intensiteit van deze elektrische impulsen is volledig veilig voor het menselijk lichaam, waardoor EMS-training breed toepasbaar is.

Veelgestelde vragen over Bodytec

Veel mensen hebben vragen over de innovatieve Bodytec training, omdat het een vrij nieuwe en unieke trainingsmethode is. Bodytec training is een effectieve full body workout die in slechts 20 minuten alle grote en kleine spiergroepen gelijktijdig traint. Het resultaat? Een uitgebreide training die veel effectiever is dan reguliere workouts. Tijdens een Bodytec sessie worden elektroden op de spieren geplaatst om zo elektromusculaire stimulatie (EMS) te leveren. Deze stimulatie biedt tal van gezondheidsvoordelen en maakt de training toegankelijk voor iedereen – ongeacht het fitnessniveau.

Een veelgestelde vraag is bijvoorbeeld: "Is de intensiteit van de Bodytec training aan te passen aan persoonlijke behoeften?" Ja, de intensiteit van de training kan volledig op maat worden ingesteld, wat het een geschikte trainingsvorm maakt voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Verder vragen mensen zich vaak af of de hartslag significant omhoog gaat tijdens de training. Hoewel je actief bezig bent, blijft de hartslag relatief laag, waardoor Bodytec goed vol te houden is voor een brede doelgroep.

Een proefles is de perfecte manier om kennis te maken met Bodytec en te ervaren wat deze unieke trainingsmethode voor jou kan betekenen – vóórdat je begint aan een regulier trainingsprogramma. Meld je aan voor een gratis proefles om het zelf te ervaren.

Voedingsadviezen voor Bodytec deelnemers

Bodytec training is niet alleen een krachtige workout, maar het stimuleert ook de stofwisseling, wat weer ten goede komt aan gewichtsbeheersing. Daarbij raden we Bodytec deelnemers aan om hun voedingspatroon af te stemmen op hun training voor optimale resultaten. Aangezien de training alle grote spiergroepen activeert en een hogere calorieverbranding in een korte periode aanmoedigt, is het belangrijk om voldoende eiwitten in je dieet op te nemen voor spierherstel en opbouw.

Trainen met gezondheidsproblemen: wat te overwegen?

Mensen met gezondheidsproblemen vragen zich vaak af of Bodytec training voor hen geschikt is. Het antwoord is ja, want EMS training vermindert juist de belasting op de gewrichten, waardoor het een effectieve optie is voor mensen met bijvoorbeeld gewrichtsklachten. Bij gebruik van Bodytec worden diepere spierlagen geactiveerd dan bij traditionele training, wat leidt tot betere spierkracht en conditie zonder extra druk op de lichaamsdelen die gevoelig zijn voor blessures.

Voor diegenen met lichaamsbeperkingen is de mogelijkheid om maar liefst 93% van de spieren te trainen met minimale impact, van onschatbare waarde. De sessies worden volledig afgestemd op het individu, wat betekent dat ongeacht welke gezondheidsproblemen je hebt, je veilig en effectief kunt trainen bij onze Bodytec Studio's. Uiteraard raden wij wel aan om altijd eerst overleg te plegen met een zorgspecialist voordat je aan een nieuw trainingsprogramma begint.

Het belang van een comfortabele trainingsomgeving

Het belang van een comfortabele trainingsomgeving is niet te negeren. Bij Bodytec Studio staan professionaliteit en veiligheid voorop door het volgen van de DIN-normen. Dit is een belofte aan onze klanten dat zij trainen in een omgeving who aan de hoogste standaarden voldoet.

Met trainingssessies van slechts 20 minuten bij Bodytec, past het comfortabel in ieders drukke schema. Deze efficiënte aanpak zorgt ervoor dat je niet uren in de sportschool hoeft te spenderen maar sneller jouw doelen bereikt.

Bij ons is persoonlijke begeleiding gegarandeerd door gecertificeerde EMS-trainers. Elke klant krijgt een training op maat, volledig afgestemd op persoonlijke behoeften en doelen. Dit is niet alleen essentieel voor optimaal resultaat, maar biedt ook de mogelijkheid tot herstel en preventie voor mensen met lichamelijke beperkingen of blessures.

Kortom, Bodytec Studio is de plek waar je kunt werken aan jouw preventieve gezondheid, in een omgeving die veiligheid, comfort, en personalisatie biedt.

Probeer Bodytec: mogelijkheden en opties

Wil je je leefstijl verbeteren maar heb je weinig tijd? Probeer dan Bodytec, de ultieme training waarbij je in slechts 20 minuten je hele lichaam versterkt! Met elektrische spierstimulatie (EMS) traint Bodytec alle grote spiergroepen, zelfs de moeilijk bereikbare. De methode is efficiënt en het resultaat komt snel: meer spierkracht, energie en een strakkere huid zijn binnen enkele sessies merkbaar.

Bodytec is toegankelijk voor iedereen - jong of oud, beginner of gevorderd. Het past zich naadloos aan jouw persoonlijke doelen aan. Of je nu vet wilt verbranden, je houding wilt verbeteren of pijn in je rug en gewrichten wilt verminderen, Bodytec biedt een op maat gemaakte oplossing.

Bovendien, in tegenstelling tot traditionele fitness waar slechts 30% van de spiervezels geactiveerd wordt, bereikt Bodytec meer dan 90%. Dat betekent een 3 keer effectievere training in een fractie van de tijd. Klaar voor snelle vooruitgang en persoonlijke aandacht van een personal trainer? Kies voor Bodytec – jouw stok achter de deur om je preventieve gezondheid een krachtige impuls te geven.

Conclusie: Is Bodytec de juiste keuze voor jou?

Bodytec training, met zijn geavanceerde Miha Bodytec apparatuur, is een innovatieve oplossing die een breed publiek aanspreekt. Of je nu beginner bent of een ervaren sporter, Bodytec biedt een training op maat die aansluit bij jouw niveau en persoonlijke doelen. Het is toegankelijk voor iedereen van 16 jaar tot op hoge leeftijd, dankzij het gewrichtsontlastende karakter van de trainingen.

De effectiviteit van Bodytec is onderbouwd met jarenlang onderzoek. Veelgebruikers merken snel verbetering in hun spierkracht, huidconditie en energieniveau. Bovendien kan Bodytec specifiek meerwaarde hebben voor diegenen met rug- en gewrichtsklachten, omdat de training gericht is op het versterken van de omliggende spiergroepen.

In een notendop, als je op zoek bent naar een snelle, effectieve manier om aan je lichaam te werken, waarbij je binnen enkele sessies al resultaat ziet, dan is Bodytec absoluut de overweging waard. De personal coaches van Bodytec Studio staan klaar om je te begeleiden naar een fitter, slanker en sterker lichaam, in slechts 20 minuten per sessie.

Kortom, Bodytec kan de sleutel zijn tot jouw preventieve gezondheid en welzijn!

Herstellen na Bodytec: hoelang heb je nodig?

Herstel is een cruciaal, maar vaak onderbelicht aspect van elke trainingsroutine, vooral wanneer je gebruik maakt van innovatie...

Lees meer

Bodytec: De moderne manier van trainen

Bodytec is een moderne, efficiënte benadering van fitness die niet alleen tijd bespaart, maar ook super goede resultaten b...

Lees meer
Meer nieuws
  • Vacature Personal coach!

    Vacature Personal coach!

    Wij zijn opzoek naar een nieuwe Personal coach!

    Lees meer
  • Tarieven

    Tarieven

    Voor welke rittenkaart kiest u?

    Klik hier
  • Bodytec

    Bodytec

    Lees hier alles over de Bodytec!

    Lees meer
Christine van Steekelenburg

"Al sinds 2016 train ik met mijn man bij Bodytec Studio. Sinds die tijd voelen wij ons sterker en fitter."

Christine van Steekelenburg
Bodytec Studio

"Het voedingstraject heb ik ruim 3 maanden gevolgd bij voedingscoach Chantal. "

Bodytec Studio
Manou Sonneveld

"Door Bodytec kan ik mijn armen weer soepel bewegen na mijn bedrijfsongeval. Ik ben superblij dat dit op mijn pad is gekomen"

Manou Sonneveld
Klant aan het woord: Robert Mansveld

"De persoonlijke begeleiding die ik krijg, zorgt ervoor dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert"

Klant aan het woord: Robert Mansveld
Mariska van Erk

"Twee keer per week Bodyteccen bij Bodytec Studio De Lier is voor mij een hele mooie aanvulling en past bij mijn levensstijl"

Mariska van Erk
Anja van Oosten en Simone Duivelshof

"Wij zijn zo blij dat we weer van de crosstrainer gebruik kunnen maken!"

Anja van Oosten en Simone Duivelshof
Angelique Bekooy

"Bijna mag ik alweer mijn zesde les gaan volgen. 1,5 maand geleden startte ik met een proefles en was direct enthousiast!"

Angelique Bekooy
Danny Barends

"Hoe leuk is het om samen met manlief wekelijks een Bodytec les te volgen"

Danny Barends
Jessica Tanke, 43 jaar

"Eén of twee keer bodyteccen per week geeft al een goed resultaat"

Jessica Tanke, 43 jaar
Marielle Hofstede

"We moeten creatief zijn in deze tijd! Online sporten met Sonja is echt een super alternatief!"

Marielle Hofstede
Rianne Zwaneveld en Mieke Zeelenburg

"Ons motto: Het is goed voor je lijf en mind"

Rianne Zwaneveld en Mieke Zeelenburg
Piet Vijverberg, 75 jaar

"De Bodytec wordt geheel aangepast op mijn lichaam en kunnen"

Piet Vijverberg, 75 jaar
Rene Kramer, 52 jaar

"Ik train nu bijna 2 jaar bij de Bodytec studio met als primair doel om fitter te worden. "

Rene Kramer, 52 jaar
Eric Hokke, 46 jaar

"Ik zal niet zeggen dat wanneer je gaat Bodyteccen, de reuma gegarandeerd verdwijnt, maar bij mij is dit wel het geval"

Eric Hokke, 46 jaar
Carla van Koppen, 63 jaar

"Sinds ik aan Bodytec doe, ga ik pijnloos door het leven. Ik doe alles weer en heb geen verzuring meer aan mijn bovenbenen."

Carla van Koppen, 63 jaar
Lenie Middelburg, 58 jaar

"Sinds ik Bodytec bij de Bodytec Studio sta ik anders in het leven"

Lenie Middelburg, 58 jaar
Marieke Boonman, 42 jaar

"Wat een pracht resultaat! Marieke is door een vriendin bij Bodytec Studio terecht gekomen omdat ze graag fitter en sterker wil"

Marieke Boonman, 42 jaar
Bianca Kruize, 36 jaar

"Na de Bodytec voel ik me weer als nieuw"

Bianca Kruize, 36 jaar