De impact van Bodytec op gewichtsverlies: een wetenschappelijke benadering

Stel je voor: efficiënt trainen en gewichtsverliezen in slechts 20 minuten per keer. Elektro Muscle Stimulation (EMS) is een innovatieve technologie die belooft precies dat te bewerkstelligen. EMS-training inspireert door de stimulatie van grote spiergroepen met elektrische impulsen.

Elektro Muscle Stimulation (EMS) technologie

EMS-technologie maakt gebruik van kleine, veilige elektrische impulsen om de reactie die normaal door het brein naar de spieren wordt gestuurd na te bootsen. Spiervezels worden geholpen om versneld te contracteren en ontspannen, resulterend in een intensieve werkout voor het hele lichaam. Het systeem van Miha Bodytec is hierbij toonaangevend en zorgt voor een wetenschappelijk onderbouwde en veilige vorm van EMS-training.

De training beïnvloedt de spiervezels diep in het menselijk lichaam en kan resulteren in verbeterde stofwisseling door een bettere doorbloeding en intensievere activatie van afspeieren. Naast fysieke kracht en snelheid voorziet deze technologie ook in potentële verbeteringen op esthetisch gebied, zoals afname in omtrek van middel, heupen en dijen.

Elektro Muscle Stimulation (EMS) technologie

Elektro Muscle Stimulation (EMS) technologie is een geavanceerde trainingsmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van elektrische impulsen om de lichaamsspieren intensief te activeren. Dit proces stimuleert de grote spiergroepen en helpt bij het intensiveren van de training. EMS met apparaten zoals de Miha Bodytec, is ontworpen om de stofwisseling en de bloedcirculatie te verbeteren, wat bijdraagt aan een verhoogde en effectievere training.

Diverse wetenschappelijke onderzoeken ondersteunen de voordelen van EMS-training. Onderzoek wijst uit dat deze techniek kan bijdragen aan een aanzienlijke vermindering van het lichaamsvetpercentage, alsmede de omtrek van de taille, heupen en dijen kan verminderen. Verder is gebleken dat Bodytec EMS-training bijdraagt aan verbeteringen in kracht, snelheid en algehele fysieke performance.

Hier zijn de voornaamste kenmerken op een rij:

  • Intensieve full-body workout
  • Verhoogde stofwisseling en bloedcirculatie
  • Verlaagd vetpercentage en afgeslankte body maten
  • Versterkte prestaties op vlak van kracht en snelheid
  • Gemiddelde training van 20 minuten
  • Veilig bereik van elektrische impulsen

Let op, de juiste begeleiding en frequente levensstijl worden aangemoedigd om de maximale voordelen van EMS-training ervaren. Traditionele trainingsvormen worden toegepast om in korte tijd resultaat te behalen.

Stimulatie van grote spiergroepen

Bodytec training staat bekend om zijn vermogen om meerdere grote spiergroepen tegelijkertijd te stimuleren. Dit is mogelijk doordat de techniek acht grote spiergroepen activeert, wat bijdraagt aan een verbeterde stofwisseling en gewichtsbeheersing. Bovendien reikt de activering van de spieren diep, aangezien ongeveer 80% van de batspiervezels per contractie wordt bereikt – inclusief de dieper liggende spieren die met traditionele oefeningen lastiger te raken zijn. Deze intensieve vorm van training brengt ook voordelen met zich mee voor het bindweefsel. Door de stimulatie van collageen en elastine vindt er versteviging plaats, wat direct ten goede komt aan de grote spiergroepen. Wanneer men kijkt naar de activering van het totaal aantal spiervezels, biedt een EMS (elektromyostimulatie) training een duidelijke voorsprong met bijna het dubbele aantal spiervezels per sessie in vergelijking met conventionele methoden.

Kortom, Bodytec biedt door deze dynamische impulsen gunstige effecten voor het hele lichaam, wat zorgt voor een innovatieve benadering op het gebied van krachttraining op een moderne manier.

Resultaten en voordelen van EMS-training

EMS-training, dat staat voor Elektro Musculaire Stimulatie, biedt diverse gezondheidsvoordelen die door wetenschappelijke onderzoeken ondersteund worden. Zo kan deze vorm van training de zuurstofopname bij de anaerobe drempel aanzienlijk verbeteren, en data wijzen uit dat het tot 96% kan verhogen. Daarnaast is een toename waargenomen in spiergroei met 14% op constant gewicht.

Bijzonder interessant voor patiënten met hartinsufficiëntie, biedt EMS-training betere resultaten dan standaard aerobe oefeningen. Het verhoogt hun capaciteit, verbetert de spierfysiologie en zorgt voor gunstigere metabolische waarden. Onderzoek aan de Universiteit van Erlangen-Nürnberg heeft aangetoond dat het effectief is in het verminderen van het vetpercentage, in het bijzonder rondom de buik.

Wetenschappelijk onderzoek naar gewichtsverlies en EMS-training

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat EMS-training (Elektro Musculaire Stimulatie) effectief kan bijdragen aan gewichtsverlies. Volgens metingen kan er een verlaging van het vetpercentage van circa 1,4% tot 1,5% na slechts 6 weken worden waargenomen. Onderzoeken ondersteunen de theorie dat EMS-training een calorietekort kan bewerkstelligen, wat cruciaal is voor gewichtsreductie. Het is zelfs gesuggereerd dat tijdens een sessie van slechts 20 minuten tot 550 calorieën verbrand kunnen worden.

De Universiteit van Erlangen-Nürnberg concludeerde dat EMS-training in het bijzonder effectief is in het verminderen van het abdominale vetpercentage. Bovendien wordt de toepassing ervan beschouwd als een kosteneffectieve methode om de lichaamssamenstelling te verbeteren, mede omdat het energieverbruik tijdens en na de workout systematisch onderschat wordt. Gezien de breedte van de gunstige effecten is EMS-training geschikt voor mensen met gewrichtsproblemen, overtollig gewicht en uiteenlopende gezondheidsaandoeningen zoals artrose, reuma en lage rugklachten.

Studie 1: Effecten van EMS-training op lichaamssamenstelling

In wetenschappelijke kringen is EMS-training bekend om zijn positieve effecten op de lichaamssamenstelling. Een studie van de Universiteit van Erlangen-Nürnberg heeft aangetoond dat deelnemers aan EMS-trainingen een significante afname van het vetpercentage ervoeren, in het bijzonder rondom de buik. Dit wijst op een doeltreffende reductie van dergelijk risicovol vet.

Deze bevindingen zijn vooral relevant gezien de impact van rugklachten op de dagelijkse functionaliteit van mensen. EMS-training heeft in meerdere wetenschappelijke onderzoeken aanzienlijk bijgedragen aan de reductie hiervan, wat de fysieke gezondheid en kwaliteit van leven positief beïnvloedt.

Studie 2: Vergelijking van EMS-training met traditionele krachttraining

Een onderzoek door de Universiteit van Keulen heeft de effecten van EMS-training tegen traditionele krachttraining afgewogen, met eenduidige resultaten. De studie concentreerde zich op het verbeteren van kracht en snelheid. In alle geteste vormen van krachttraining verbeterden de krachtprestaties, waarbij de toegenomen maximale kracht binnen de hypertrofie groep en de EMS-groep hetâ opvallendst was. Volgens de onderzoekers nam de maximale kracht in de hypertrofie groep toe met 16% en in de EMS-groep met 9-10%.

Deze onderzoeksresultaten hebben ertoe geleid dat EMS-training steeds meer wordt beschouwd als een effectieve vorm van krachttraining. Gunstige verbeteringen in toneel van zowel kracht als snelheid springen hierbij in het oog, wat de doeltreffendheid van EMS-training onderstreept wanneer vergeleken wordt met traditionele krachttrainingmethoden.

Studie 3: Effecten van EMS-training op lichaamssamenstelling

Een specifieke studie aan de Universiteit van Erlangen-Nürnberg heeft de invloed van EMS-training op de lichaamssamenstelling onderzocht. Deze toonde aan dat deelnemers die EMS-training toepasten een gunstige afname in vetpercentage ervoeren, waarbij opvallend ook het abdominaal vet significant afnam.

De kosten-batenanalyse lijkt ook positief uit te later voor EMS-training; het is een kosteneffectieve methode om lichaamssamenstelling effectief te verbeteren. Daarnaast suggereert de studie dat de voordelen van EMS-training misschien zelfs groter zijn dan voorheen gedacht werd, omdat er aanwijzingen zijn dat het energieverbruik tijdens de training en in de herstelperiode mogelijk wordt onderschat.

Vele malen zijn de voordelen van EMS-training poetsitief uit de wetenschappelijke onderzoeken naar voren gekomen, specifiek in het domein van lichaamssamenstelling en vetverlies. Hiermee toont het potentieel als effectieve vorm van krachttraining.

Studie 4: Vergelijking van EMS-training met traditionele krachttraining

Elektromyostimulatie (EMS) training, zoals toegepast in de Miha Bodytec en Bodytec Studio's, heeft een toenemende belangstelling in het wetenschappelijke onderzoek, vooral bij het vergelijken met traditionele krachttraining. Een studie verricht aan de Universiteit van Keulen heeft de invloed van EMS-training onder de loep genomen en deze vergeleken met conventionele krachttraining. Hierbij was het primaire doel het verbeteren van kracht en snelheid.

Het onderzoek, geleid door Speicher et al. (2008), toonde verschillen in mate van verbetering bij verschillende vormen van krachttraining. Alle groepen lieten een toename in kracht zien, waarbij interessant was dat de grootste stijging in maximale kracht niet enkel in de groep van conventionele krachttraining met hypertrofie focus werd waargenomen, maar ook in de groep die EMS-training onderging.

De hypertrofie groep zag een stijging van 16%, terwijl in de EMS-training groep een toename van 9-10% werd gemeten. Dit benadrukt de effectiviteit van EMS-training in het verkrijgen van significante verbeteringen in kracht en snelheid. De studie bekrachtigt het idee dat EMS-training niet alleen een waardevolle aanvulling kan zijn op traditionele krachttraining, maar ook als een standalone modaliteit functionele verbeteringen kan realiseren.


Gehele lichaamstraining met EMS

Whole Body Elektrostimulatie (EMS) met Miha Bodytec is een toonaangevende methode in de wereld van fitness en revalidatie, bekend om zijn vermogen om de lichaamsprestaties te verbeteren. Anders dan conventionele krachttraining, die vaak slechts 30% van de spiervezels aanspreekt, kan EMS training door middel van Bodytec training tot wel 90% van de spiervezels activeren. Dit zorgt voor een compacter en intensiever trainingsregime met tastbare resultaten.

Mogelijkheden voor gevarieerde oefeningen

Miha Bodytec biedt trainers een dynamisch spectrum aan oefeningsopties voor het creëren van overload - de sleutel tot progressie in elke training. Door te variëren in EMS-weerstand, arbeid-rustverhoudingen, uitvoeringssnelheid van oefeningen, en het continu toevoegen van nieuwe bewegingen, zorgt het Bodytec-systeem voor een veelzijdige en uitdagende workout.

Overload Methode

Beschrijving

EMS-weerstand verhogen

Door de intensiteit van electrostimulatie te verhogen

Variëren arbeid-rustverhouding

Aanpassen van rusttijden en werkintensiteit

Uitvoeringssnelheid oefeningen

Versnellen of vertragen van bewegingen

Nieuwe oefeningen implementeren

Introductie van andere bewegingen toe in het schema

Balans en bewegingsvlakken

Aanpassen van de balans en diverse vlakken trainen

Door deze variatie in pittige, korte trainingen blijft het lichaam uitdagen en led tot geleidelijke verbeteringen. Elk van deze technieken draagt bij aan de veelzijdigheid en de doeltreffendheid van Miha Bodytec, en belooft de sporter een steeds evoluerende en aanpasbare manier om fitheid en kracht te handhaven en te verbeteren.

Effectieve spierstimulatie met EMS

EMS-training, een methode voor het versterken van grote spiergroepen door middel van Electro Muscle Stimulation (EMS), wordt tegenwoordig steeds populairder. Deze techniek benut elektrische impulsen om de spieren maximaal te activeren. Vooral bij personen die moeite hebben met het creëren van een calorietekort, blijkt EMS-training dankzij de lage belasting op gewrichten, pezen en ligamenten bijzonder effectief te zijn.

Het gebruik van EMS, zoals die met Bodytec, is sinds enige tijd niet meer alleen beperkt tot topatleten. Het is een geschikte methode voor zowel sporters als niet-sporters om de spierkracht te vergroten. Hoewel de kosten voor EMS-training hoger kunnen liggen in vergelijking met conventionele krachttraining, zijn de revalidatie- en esthetische voordelen zoals versnelde spieropbouw voor veel gebruikers de investering waard.

Voordelen van EMS-training:

  • Stimulatie van grote spiergroepen tegelijkertijd
  • Maximalisatie van de activering van spiervezels
  • Lage impact op gewrichten, pezen en ligamenten
  • Geschikt voor een breed publiek
  • Ondersteuning bij revalidatie en spierdefinitie

EMS-training biedt dus een energieke en krachtige alternatief voor de traditionele manieren van trainen, met sneller resultaat en positieve resultaten die vooral bijdragen aan de ontwikkeling van fysieke capaciteiten en verbetering van het algeheel welzijn.

Herstellen na Bodytec: hoelang heb je nodig?

Herstel is een cruciaal, maar vaak onderbelicht aspect van elke trainingsroutine, vooral wanneer je gebruik maakt van innovatie...

Lees meer

Bodytec: De moderne manier van trainen

Bodytec is een moderne, efficiënte benadering van fitness die niet alleen tijd bespaart, maar ook super goede resultaten b...

Lees meer
Meer nieuws
  • Vacature Personal coach!

    Vacature Personal coach!

    Wij zijn opzoek naar een nieuwe Personal coach!

    Lees meer
  • Tarieven

    Tarieven

    Voor welke rittenkaart kiest u?

    Klik hier
  • Bodytec

    Bodytec

    Lees hier alles over de Bodytec!

    Lees meer
Christine van Steekelenburg

"Al sinds 2016 train ik met mijn man bij Bodytec Studio. Sinds die tijd voelen wij ons sterker en fitter."

Christine van Steekelenburg
Bodytec Studio

"Het voedingstraject heb ik ruim 3 maanden gevolgd bij voedingscoach Chantal. "

Bodytec Studio
Manou Sonneveld

"Door Bodytec kan ik mijn armen weer soepel bewegen na mijn bedrijfsongeval. Ik ben superblij dat dit op mijn pad is gekomen"

Manou Sonneveld
Klant aan het woord: Robert Mansveld

"De persoonlijke begeleiding die ik krijg, zorgt ervoor dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert"

Klant aan het woord: Robert Mansveld
Mariska van Erk

"Twee keer per week Bodyteccen bij Bodytec Studio De Lier is voor mij een hele mooie aanvulling en past bij mijn levensstijl"

Mariska van Erk
Anja van Oosten en Simone Duivelshof

"Wij zijn zo blij dat we weer van de crosstrainer gebruik kunnen maken!"

Anja van Oosten en Simone Duivelshof
Angelique Bekooy

"Bijna mag ik alweer mijn zesde les gaan volgen. 1,5 maand geleden startte ik met een proefles en was direct enthousiast!"

Angelique Bekooy
Danny Barends

"Hoe leuk is het om samen met manlief wekelijks een Bodytec les te volgen"

Danny Barends
Jessica Tanke, 43 jaar

"Eén of twee keer bodyteccen per week geeft al een goed resultaat"

Jessica Tanke, 43 jaar
Marielle Hofstede

"We moeten creatief zijn in deze tijd! Online sporten met Sonja is echt een super alternatief!"

Marielle Hofstede
Rianne Zwaneveld en Mieke Zeelenburg

"Ons motto: Het is goed voor je lijf en mind"

Rianne Zwaneveld en Mieke Zeelenburg
Piet Vijverberg, 75 jaar

"De Bodytec wordt geheel aangepast op mijn lichaam en kunnen"

Piet Vijverberg, 75 jaar
Rene Kramer, 52 jaar

"Ik train nu bijna 2 jaar bij de Bodytec studio met als primair doel om fitter te worden. "

Rene Kramer, 52 jaar
Eric Hokke, 46 jaar

"Ik zal niet zeggen dat wanneer je gaat Bodyteccen, de reuma gegarandeerd verdwijnt, maar bij mij is dit wel het geval"

Eric Hokke, 46 jaar
Carla van Koppen, 63 jaar

"Sinds ik aan Bodytec doe, ga ik pijnloos door het leven. Ik doe alles weer en heb geen verzuring meer aan mijn bovenbenen."

Carla van Koppen, 63 jaar
Lenie Middelburg, 58 jaar

"Sinds ik Bodytec bij de Bodytec Studio sta ik anders in het leven"

Lenie Middelburg, 58 jaar
Marieke Boonman, 42 jaar

"Wat een pracht resultaat! Marieke is door een vriendin bij Bodytec Studio terecht gekomen omdat ze graag fitter en sterker wil"

Marieke Boonman, 42 jaar
Bianca Kruize, 36 jaar

"Na de Bodytec voel ik me weer als nieuw"

Bianca Kruize, 36 jaar