Recept bananenbrood

Overgewaaid vanuit Amerika naar Nederland: bananenbrood. Wij vullen de keuken maar wat graag met de geur van deze versgebakken heerlijkheid. Wist je dat bananenbrood eigenlijk meer cake is dan brood? 

Bananenbrood = cakebeslag + rijpe bananen. Althans, dat is de essentie. Hoe het ooit brood is gaan heten, daar zijn de meningen over verdeeld. Waarschijnlijk heeft het te maken met de cakevorm waar het in gebakken wordt en de manier waarop we het eten (ten opzichte van cake). Waar we het wel over eens zijn? Het is een traktatie waar je ons voor mag wakker maken! Alleen al van de geur die uit de oven komt bij het bakken, gaan we watertanden.  

Bananenbrood heeft een gezond imago, maar… That’s banana’s. Vanwege de basis ingrediënten bloem, boter, suiker (niet in de Schijf van Vijf) en ei valt het gerecht eerder in de categorie cake. Maar een bewustere ingrediëntkeuze kan ook. Bloem vervang je dan door volkorenmeel en boter door een plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie). Suiker laten we achterwege en we maken gebruik van extra rijpe bananen (want die zijn zoeter). Het is dan niet meer zoals je gewend bent, maar zo kun je alsnog met mate eten. 

In dit recept hebben we bloem vervangen door fijn gemalen amandelen, dit kan je ook kopen als amandelmeel en suiker voegen we niet toe!  

Ingrediënten voor 1 bananenbrood 

  • 6 rijpe bananen  
  • 15 dadels zonder pit  
  • 6 eieren 
  • 300 gram amandelmeel 
  • 4 gram bakpoeder 
  • 100 gram pecannoten 
  • 4 gram fijn zeezout 

 

Dit heb je nodig 

  • Cakevorm 
  • Bakpapier 
  • Keukenmachine of blender 
  • Satéprikker 

 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden  

  1. Meng 5 bananen, eieren, amandelmeel, pecannoten, bakpoeder en zout in de keukenmachine of blender.  

  1. Snijd de dadels in wat kleinere stukjes en meng deze door het beslag met een spatel. Snijd de laatste banaan in de lengte door de helft en houd hem apart. 

  1. Maak je vel bakpapier een beetje nat onder de kraan, knijp hem uit, je kan hem nu makkelijker in je cakevorm 'vormen'.  

  1. Verdeel over de cakevorm en leg boven de 2 halve stukken banaan en bak in ca. 50 minuten goudbruin en gaar. Controleer na 40 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster. Bon appétit! 

Edith doet al 8 jaar aan Bodytec, en met succes!

Edith is al 8 jaar een trouwe klant bij de Bodytec studio in Wateringen. Toen ze met lage rugklachten kampte, raadde haar huisa...

Lees meer

Maar liefst 33,7 kilo afgevallen! Kimberly's transformatie met Bodytec

Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen." Met deze woorden vat Kimberley haar indrukwekkende transformatie samen. ...

Lees meer
Meer nieuws
  • Vacature Personal coach!

    Vacature Personal coach!

    Wij zijn opzoek naar een nieuwe Personal coach!

    Lees meer
  • Tarieven

    Tarieven

    Voor welke rittenkaart kiest u?

    Klik hier
  • Bodytec

    Bodytec

    Lees hier alles over de Bodytec!

    Lees meer
Christine van Steekelenburg

"Al sinds 2016 train ik met mijn man bij Bodytec Studio. Sinds die tijd voelen wij ons sterker en fitter."

Christine van Steekelenburg
Bodytec Studio

"Het voedingstraject heb ik ruim 3 maanden gevolgd bij voedingscoach Chantal. "

Bodytec Studio
Manou Sonneveld

"Door Bodytec kan ik mijn armen weer soepel bewegen na mijn bedrijfsongeval. Ik ben superblij dat dit op mijn pad is gekomen"

Manou Sonneveld
Klant aan het woord: Robert Mansveld

"De persoonlijke begeleiding die ik krijg, zorgt ervoor dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert"

Klant aan het woord: Robert Mansveld
Mariska van Erk

"Twee keer per week Bodyteccen bij Bodytec Studio De Lier is voor mij een hele mooie aanvulling en past bij mijn levensstijl"

Mariska van Erk
Anja van Oosten en Simone Duivelshof

"Wij zijn zo blij dat we weer van de crosstrainer gebruik kunnen maken!"

Anja van Oosten en Simone Duivelshof
Angelique Bekooy

"Bijna mag ik alweer mijn zesde les gaan volgen. 1,5 maand geleden startte ik met een proefles en was direct enthousiast!"

Angelique Bekooy
Danny Barends

"Hoe leuk is het om samen met manlief wekelijks een Bodytec les te volgen"

Danny Barends
Jessica Tanke, 43 jaar

"Eén of twee keer bodyteccen per week geeft al een goed resultaat"

Jessica Tanke, 43 jaar
Marielle Hofstede

"We moeten creatief zijn in deze tijd! Online sporten met Sonja is echt een super alternatief!"

Marielle Hofstede
Rianne Zwaneveld en Mieke Zeelenburg

"Ons motto: Het is goed voor je lijf en mind"

Rianne Zwaneveld en Mieke Zeelenburg
Piet Vijverberg, 75 jaar

"De Bodytec wordt geheel aangepast op mijn lichaam en kunnen"

Piet Vijverberg, 75 jaar
Rene Kramer, 52 jaar

"Ik train nu bijna 2 jaar bij de Bodytec studio met als primair doel om fitter te worden. "

Rene Kramer, 52 jaar
Eric Hokke, 46 jaar

"Ik zal niet zeggen dat wanneer je gaat Bodyteccen, de reuma gegarandeerd verdwijnt, maar bij mij is dit wel het geval"

Eric Hokke, 46 jaar
Carla van Koppen, 63 jaar

"Sinds ik aan Bodytec doe, ga ik pijnloos door het leven. Ik doe alles weer en heb geen verzuring meer aan mijn bovenbenen."

Carla van Koppen, 63 jaar
Lenie Middelburg, 58 jaar

"Sinds ik Bodytec bij de Bodytec Studio sta ik anders in het leven"

Lenie Middelburg, 58 jaar
Marieke Boonman, 42 jaar

"Wat een pracht resultaat! Marieke is door een vriendin bij Bodytec Studio terecht gekomen omdat ze graag fitter en sterker wil"

Marieke Boonman, 42 jaar
Bianca Kruize, 36 jaar

"Na de Bodytec voel ik me weer als nieuw"

Bianca Kruize, 36 jaar