Recept: granola zonder suiker
Jammie! Vandaag delen we hét recept voor een gezonde, zelfgemaakte granola zonder suiker of honing. Ja, dat kan écht. De banaan, vanille en rozijnen maken ‘m lekker zoet en de walnoten met pompoenpitten zorgen voor een lekkere bite.
Voedingswaarde
Per portie 35 gram granola: 112 kcal
DIT HEB JE NODIG
330 gr2 rijpe bananen 304
1 vanillestokje 0
100 g pompoenpitten 345
200 g havermout 740
150 g walnoten 1000
50 g rozijnen 145
(+4 el kokosolie) 250
EN ZO DOE JE HET
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de bananen in een keukenmachine en mix tot een glad mengsel, of pureer met de staafmixer.
Snijd het vanillestokje doormidden en schraap met een mesje het merg eruit.
Doe de vanille samen met 4 eetlepels kokosolie bij de bananen en mix nogmaals door.
Breek de walnoten grof met je handen.
Meng in een grote kom alle ingrediënten goed door elkaar.
Verdeel het mengsel over de bakplaat en bak het 15 – 20 minuten in de oven. Schep de granola een keer om.
Haal de granola uit de oven en serveer met wat yoghurt of kwark gecombineerd met vers fruit.
Wil je de granola toevoegen aan een heerlijk ontbijtje? Dan heb ik hier mijn favoriet:
200 ml Alpro Mild & Creamy kokos yoghurt
35 gram granola
1 kiwi gold
3 gram vriesdroog aardbeien